Kerk in de buurt Kerk in de buurt

Het gebied waarin de Nassaukerk kerk is, omvat de volgende buurten met elk hun eigen karakter: Staatsliedenbuurt, Spaarndammerbuurt, Zeeheldenbuurt, Frederik Hendrikbuurt, Hugo de Grootbuurt, Marcantibuurt, Da Costabuurt, Bellamybuurt, Borgerbuurt, Cremerbuurt, Helmersbuurt en Vondelparkbuurt.

Als kerk in een zo groot gebied vormen we een gemeenschap van gemeenschappen en werken we aan de verdere ontwikkeling daarvan. We hebben een sterke traditie van aandacht voor mensen die het hoofd amper boven water houden, zoals daklozen en mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Nieuwere activiteiten richten zich op de ontmoeting tussen kerk en kunst, maatschappelijk debat, kinderen, jongeren, zoekers en geïnteresseerden. Ook proberen we groepen mensen die iets voor elkaar kunnen betekenen met elkaar in contact te brengen, zoals bewoners van een instelling en mensen die vrijer kunnen gaan en staan waar ze willen.

Zo blijven we werken aan een kerk die midden in de buurt staat, open en naar buiten gericht. Een plek van ontmoeting en verdieping voor een grote verscheidenheid aan mensen: studenten, jonge kunstenaars, mensen in de kracht van hun leven, ouderen en mensen zonder geldige verblijfspapieren. Geboren en getogen Amsterdammers naast mensen van wie de wieg ver buiten de landsgrenzen stond. Gewone en buitengewone, gelovige en ongelovige, homo- en heterosexuele vrouwen en mannen, mensen zonder een dak boven hun hoofd en mensen die net een nieuw gebouwd huis hebben gekocht, jongeren die naar de stad zijn getrokken en ouderen die Mokum al zo vaak hebben zien veranderen.