Afscheid van Cabana (20 juli 2012) Afscheid van Cabana (20 juli 2012)

Op 20 juli 2012 was het dan zo ver, de deuren van het tweedehands kledingwinkeltje Cabana in de Spaarndammerstraat werden symbolisch gesloten. Vanwege de verkoop van de Magdalenakapel moest dit project van Kerk en Buurt Westerpark in de Spaarndammerstraat sluiten. Gelukkig niet ophouden, want door te verhuizen naar de meubelkelder kan de verkoop van tweedehandskleding toch doorgaan. Maar voor het bestuur, de vrijwilligers en buurtwerkers Giovanni en Eveline Masetti was het een ingrijpend moment om te vertrekken uit de Spaarndammerstraat.

Na de ontvangst in de Magdalenakapel haalde Eveline Masetti herinneringen op en vertelde pastor Igno Osterhaus hoe hij destijds de winkel en ontmoetingsruimte ingezegend had. Zwanine Siedenburg gaf nog gelegenheid om op gekleurde kartonnen sleutels een positieve herinnering te schrijven. Daarna liepen we met zijn allen door de win kel naar buiten. Daar werden we opgewacht door een drumband die ons ritmisch begeleidde naar de Meubelkelder een de De Wittenkade. We werden er hartelijk ontvangen met koffie, thee en door verschillende vrijwilligers zelfgebakken appeltaart. Harry Luttikholt (voorzitter van het bestuur van de Meubelkelder) verwelkomde de nieuwe medebewoners van de kelder.

Na enige tijd gezellig met elkaar praten en het verkennen van de Meubelkelder vertrokken we naar Filah, waar de dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd, gemaakt door Giovanni Masetti en Erik Siebels. Al met al een gedenkwaardige dag waarop in een goede sfeer afscheid werd genomen van een tijdperk Kerk en Buurt in de Spaarndammerstraat.

De Meubelkelder onder de Nassaukerk is inmiddels verbouwd. Het Meubelproject en Cabana gaan daar samen verder onder de nieuwe naam 'Kringloop Kerk en Buurt Westerpark'.