No Line on the Horizon (26 november 2009) No Line on the Horizon (26 november 2009)

De (spirituele) zeggingskracht van de songteksten van U2 zal centraal staan in het kerkcafé in de Nassaukerk op 26 november 2009. De avond staat onder leiding van Franz Kalab uit Oud-West, zelf gefascineerd door de spirituele en mystieke teksten op de nieuwste U2-cd ‘No Line on the Horizon’.

Toen Franz de teksten bewust begon te beluisteren, begreep hij hoe ver U2 gaat met haar spirituele en mystieke beschrijvingen. We luisteren deze avond naar een aantal nieuwe U2-liederen en kijken eens grondig naar de inhoud van hun lyriek kijken. Het wordt een herfstavond om songteksten te proeven, op je in te laten werken, en er met anderen over door te mijmeren.

De teksten worden ook in het Nederlands aangeboden en besproken. U hoeft geen U2-kenner te zijn; we hopen juist op mensen met verschillende visies, om samen te ontdekken wat we horen. Van daaruit gaan we het gesprek aan over de ruimte en vernieuwing die U2 met deze kunst wil creëren. Hierbij kijken we uiteraard naar de wereldhorizon waar U2 het over heeft, maar uitdrukkelijk ook naar wat het ons hier in onze eigen buurt te zeggen heeft.

Donderdag 26 november 2009 om 20.00 uur in de wijkzaal van de Nassaukerk. Voor meer informatie: Eva Vrolijk (06-4808 6607 of ).