Kerkcafé met kunstenaars (16 april 2010) Kerkcafé met kunstenaars (16 april 2010)

Het kunstwerk De stap staat nu bijna een jaar in de Nassaukerk. Het beeld ‘loopt’ tussen de banken op de eerste etage naar beneden en bestaat uit twee houten benen van meer dan twee meter lang.

De stap is gemaakt door beeldend kunstenaar Judith Heinsohn, die hiermee de beslissende stap in een mensenleven uitbeeldt. Tijdens het kerkcafé op 16 april 2010 presenteert zij nog twee kunstwerken die betrekking hebben op dit thema: het stenen beeld De struikel - de verbeelding van het pijnlijke leerproces van vallen en opstaan - en de met Oost-Indische inkt vervaardigde tekening De overwinning. De dichter Ezra de Haan zal een aantal gedichten voordragen die raken aan het thema ‘op weg gaan’.

Tijdens deze avond zullen de twee kunstenaars met elkaar en het publiek in gesprek gaan.

Judith Heinsohn is beeldend kunstenaar en werkt met diverse materialen. Haar beelden maakt ze van klei, hout, steen, cement en brons. Ze is in 1994 afgestudeerd op de Gerrit Rietveldacademie en werkt sindsdien zelfstandig in haar atelier.

Ezra de Haan publiceerde twee romans (Vonk, Kermis in de hel) en een dichtbundel (Ik belde mijn muze). De Haan, die in zijn gedichten speelt met taal, schrijft de laatste jaren niet alleen over de liefde maar ook over de keerzijde daarvan: datgene wat mensen elkaar en de natuur aandoen.

Wanneer: vrijdag 16 april 2010, 20.00-22.00 uur
Waar: :Nassaukerk, De Wittenkade 111