Vliegende Meubelmakers (16 februari 2012) Vliegende Meubelmakers (16 februari 2012)

Het kerkcafé is een podium voor debat over vragen op het snijvlak van religie en samenleving. Donderdagavond 16 februari zijn de Vliegende Meubelmakers te gast.

Vliegende meubelmakers
Initiatiefnemer en buurtgenoot Wilma Dierx zal wat vertellen over de gerichte hulp aan projecten in ontwikkelingslanden door inzet van meubelmakers op geheel vrijwillige basis en in samenwerking met de lokale bevolking. De meubelmakers maken zo kennis met andere culturen, gewoontes en manieren van leven en denken. Eenmaal hier terug  proberen ze daarvoor respect te kweken.

Debat
Er is ook ruimte om de Vliegende Meubelmakers uit te dagen met kritische vragen. Is er niet misschien sprake van vliegvervuiling door mensen op zoek naar avontuur? Draagt het bij aan de zelfredzaamheid van de lokale bevolking? Roest het achtergelaten gereedschap ongebruikt weg? Hoe voorkom je dat alleen de elite ervan profiteert? In het debat over zulke vragen mogen de vonken er best vanaf vliegen.

Waar:       Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: 16 februari 2012, 20.00 uur