Cantatedienst 19 juni 2016 Cantatedienst 19 juni 2016

Adembenemende muziek waarin je water hoort stromen - fris, betoverend en liefelijk - zal in een cantatedienst op zondagmorgen 19 juni de ruimte van de Nassaukerk vullen. Het Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense voert dan 'Christ unser Herr zum Jordan kam' uit, een cantate die Johann Sebastian Bach in 1724 schreef voor de gedenkdag van Johannes de Doper. Een monumentaal werk, geïnspireerd op het gelijknamige lied waarin de kerkhervormer Martin Luther zijn opvatting van de doop ontvouwt. Het is een van de eerste cantates uit de tweede jaargang na de aanstelling van Bach in Leipzig. Voor deze tweede jaargang koos Bach kerkliederen uit zijn tijd tot uitgangspunt.

fris, betoverend en liefelijk

Behalve de cantate klinken twee zeventiende eeuwse bewerkingen van Psalm 137: het dubbelkorige 'An den Wassern zu Babel' van Heinrich Schütz en het al even expressieve 'An Wasserflüssen Babylon' van Franz Tunder.

De solisten in deze cantatediesnt zijn Elsbeth Gerritsen (alt), Steven van Gils (tenor) en Michiel Meijer (bas). Klaas Holwerda vervult de rol van liturg in dit muzikaal morgengebed.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: zondag 19 juni, 10.30 uur
Kosten: vrijwillige bijdrage naar draagkracht (zo mogelijk: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende cantatediensten
zondag 20 november, 10.30 uur
zondag 28 mei, 10.30 uur: Himmelfahrtsoratorium

Volgende kunstvespers
zondag 18 september, 16.00 uur: met Etty Elbaz Griffioen (schilderijen)
zondag 11 december, 16.00 uur: met Douwe Idema (schilderijen)
zondag 29 januari, 16.00 uur: met Diane Lekkerkerker (schilderijen)
vrijdag 14 april, 20.00 uur: met Lia Kok (Erbarme dich)
donderdag 25 mei, 16.00 uur: met Foke Stribos (schilderijen)

Klik hier voor informatie over eerdere cantatediensten.

Cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. cantatediensten.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.