Buurtprojectkoor brengt Cantilene (26 april 2009) Buurtprojectkoor brengt Cantilene (26 april 2009)

Woorden als druppels op onbeschrijfelijk wit ...

Buurtbewoners maakten in twee workshops teksten rond het thema 'gegrepen door iets dat groter is dan jezelf'. Prachtige teksten zijn het geworden, onder regie van Gert Jan Slump en zeker zo mooi op muziek gezet door Nico Ph. Hovius.

In Cantilene wisselen stukken die meer meditatief / recitatief van karakter zijn en stukken die het thema beeldend uitwerken elkaar af. De compositie eindigt in feite waar het ook begon, met een leeg schrift als overkoepelende metafoor voor het grotere en onbeschrijfelijke.

Het muziekstuk komt tot klinken op zondag 26 april 2009 om 15.00 uur in de Nassaukerk (De Wittenkade 111). Dit project is een van de projecten dit jaar in de Nassaukerk rond het boek 'Knielen op een bed violen' van Jan Siebelink.

De toegang is vrij. Meer informatie bij Jaap Buning (telefoon 020 684 1122 of ).