Cantilene op monumentendag (13 september 2009) Cantilene op monumentendag (13 september 2009)

Zondag 13 september 2009 lunchpauzeconcert om 12.30 uur in de Nassaukerk. Woorden als druppels op onbeschrijfelijk wit.

In april is Cantilene uitgevoerd als onderdeel van het Siebelinkproject. Een groot succes. Niet alleen voor de uitvoerenden, maar zeker ook voor de luisteraars. We willen Cantilene graag nog eens uitvoeren. Allen die de eerste keer niet mee hebben kunnen genieten en zij die het nog eens willen horen, zijn van harte uitgenodigd op 13 september te komen.

Teksten gemaakt op het thema Vrijheid en gebondenheid en Gegrepen door iets groter dan jezelf, gemaakt door buurtbewoners onder regie van Gert Jan Slump en op muziek gezet door Nico Ph. Hovius in 26 korte pareltjes.

"In Cantilene zijn schrijvers in beweging gekomen, geraakt en uitgedaagd door het onbeschrijfelijke. Daarin staat Cantilene niet alleen voor het eindproduct, maar ook voor het schrijfproces zelf", aldus Slump.

Het is 13 september open monumentendag en Piet Vink zal iets vertellen over het gebouw en het interieur. De kerk is tot 15.00 uur te bezichtigen. Toegang: vrijwillige bijdrage.