de bijbel meemaken de bijbel meemaken

Een kring voor mensen van dertig en ouder. Deelnemers leggen elkaar beurtelings teksten of thema's uit de bijbel voor die hen bezig houden omdat ze ontroering, vragen of juist weerstand en tegenspraak oproepen. Dat levert steeds weer diepgaande gesprekken op. En nieuw licht op wat de bijbel ons wel en niet te melden heeft.

de begeleiding vind ik erg mooi: rustig, de ruimte gevend, goede theologische onderbouwingen

De volgende bijeenkomst is op woensdagavond 31 mei. Pieter wil graag met ons van gedachten wisselen over het 'voltooid leven'. Hij zegt daarover: Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Elke handeling of beslissing heeft dan ook invloed op anderen. Kun je zo bezien wel een recht op een voltooid leven claimen of van anderen eisen daaraan mee te werken? Tegen bijbelse achtergrond: Exodus 20,2-17 (bega geen moord), Job 42,4-5 (ik sprak over zaken waar ik geen verstand van heb), 1 Korintiërs 6,12-20 (de heiligheid van het lichaam), 1 Korintiërs 12,14-33 (één lichaam met vele ledematen). Of Kalil Gibran: Je kunt enkel vrij zijn, wanneer zelfs het verlangen vrijheid te zoeken geen harnas voor je wordt en wanneer je niet langer over vrijheid spreekt als over een doel en een vervulling.

De avonden hebben een lage instap en een vaste formule: inloop (vanaf 19.45 uur), gesprek (20.00-21.30 uur) en voor wie wil nog een glas achteraf.

Ook onregelmatige of eenmalige deelnemers zijn van harte welkom. De bijeenkomst is in de regel bij een van de deelnemers aan huis. Wil je de uitnodigingen ontvangen of weten op welk adres we elkaar ontmoeten? Neem even contact op met ondergetekende.
 
Waar: bij deelnemers aan huis
Wanneer: woensdag 31 mei, 20.00 uur
Data 2016-2017: 20 september, 26 oktober, 22 november, 21 december, 25 januari, 28 februari, 29 maart, 25 april en 31 mei
Info en aanmelden: Klaas Holwerda, 
 

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Nassaukerk.

terug