Expositie Stille Week (februari-april 2010) Expositie Stille Week (februari-april 2010)

Van Aswoensdag (17 februari 2010) tot Pasen (4 april 2010) is in de Nassaukerk ook een expositie te zien van schilderijen van Gelske Kwikkel-Bruinsma: voor elke dag van Palmpasen tot Pasen een schilderij. De kunstenares werd geïnspireerd door de vele aspecten van het mens-zijn die voorbijkomen in die ene week. De vernieuwing van Pasen is er niet zomaar. De reeks schilderijen doorloopt naar Pasen toe de kleuren van de regenboog. Elke dag is ook verbonden met een van de hemellichamen uit ons zonnestelsel: palmzondag (oude zon), maandag (maan, zilver), dinsdag (Mars, rood), woensdag (Mercurius, geel), donderdag (Jupiter, oranje), vrijdag (Venus, groen), zaterdag (Saturnus, blauw/paars) en Pasen (zon, goud).

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 21 februari 2010 meteen na de viering die om 10.00 uur begint. De expositie is elke zondag te bezichtigen van 11.00 tot 14.00 uur in de Nassaukerk (De Wittenkade 111) en ook op afspraak. Meer informatie bij Sophia Kwikkel (telefoon 6868635 of ).