Expositie drieluik 'Passie' (maart-april 2011) Expositie drieluik 'Passie' (maart-april 2011)

Van Aswoensdag tot Pasen wordt in de Nassaukerk het drieluik ‘Passie’ van Gerard de Bruin geëxposeerd. De drie collages zijn geínspireerd op drie belangrijke episodes uit het lijdensverhaal van Jezus: het lijden van Jezus, het sterven van Jezus en het verdriet van Maria.

Gerard de Bruin is een moderne Amsterdamse collagekunstenaar. Hij staat bekend om zijn verfijnde techniek en de gelaagdheid in zijn werken van (papier)collagekunst. Zijn werken zijn niet zomaar mooie plaatjes, maar symboliseren beelden, als resultaat van eigen belevenissen en verdiepingen in het leven uit onder meer de bijbel, de religie en de mythologie. Gerard de Bruin is geïnteresseerd in mensen en hun aards zijn. De spiritualiteit hoort daarbij en is daaruit ontsproten. Dit is in zijn werk terug te vinden. De drie werken in de kerk maken onderdeel uit van verschillende series van het werk van de laatste jaren van deze kunstenaar.

Gerard de Bruin leerde de Nassaukerk kennen tijdens het Siebelinkproject en was onder de indruk van de sfeer en de intimiteit van het kerkgebouw. De drie werken nodigen uit vanuit een onverwacht perspectief te kijken naar thema's van de lijdenstijd die in de periode van de expositie ook in de vieringen van de kerk aan de orde zijn. De werken zijn te zien rondom vieringen en andere activiteiten in de kerkzaal van 9 maart tot en met 24 april 2011.

Waar:       Nassaukerk, De Wittenkade 111 (bereikbaar met tram 10)
Wanneer: 9 maart t/m 24 april 2011 elke zondag 9.30-13.00 uur en op afspraak
Info:         Nassaukerk, 020-684 4216 of