Kerk en kunst Kerk en kunst

Kunst en religie hebben raakvlakken: beide geven ze uitdrukking aan wat groter is dan wijzelf. Kerk en kunst gaat de dialoog aan tussen bijbel en geloof en de wereld van de kunsten: beeldende kunst, muziek, dans, poëzie, film en performance.

Info: Klaas Holwerda (020 331 0793 of
Zie ook deze Facebookpagina

Exposities Exposities

De Nassaukerk heeft in de kerkzaal een expositiewand. Exposities van beeldende kunst wisselen een aantal keer per jaar en spelen een rol in onze kunstvespers en andere activiteiten die rondom een expositie georganiseerd worden.

Informatie over eerdere exposities is te vinden in het archief.

Kunstvespers Kunstvespers

Kunstvespers brengen beeldende kunst, muziek, poëzie en bijbelverhalen in dialoog met elkaar rond een gemeenschappelijk thema. De opzet biedt ook ruimte voor overweging in stilte.

Klik hier voor actuele informatie. Informatie over eerdere kunstvespers is te vinden in het archief.

Cantatediensten Cantatediensten

Enkele keren per jaar wordt in een viering op zondagmorgenviering een cantate uitgevoerd door het Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense. De muziek van Bach is vol betekenis en schoonheid.

Klik hier voor actuele informatie. Informatie over eerdere cantatediensten is te vinden in het archief.

Bijbeltafel Bijbeltafel

Aan de bijbeltafel lezen we de bijbel als wereldliteratuur en cultureel erfgoed. Zonder claim of taboe. Met gelovigen en ongelovigen samen. Daarbij geven we ook aandacht aan hoe kunstenaars de bijbel verstaan en vertolken.

Klik hier voor actuele informatie.

Filmhuis Filmhuis

Ons filmhuis in samenwerking met De Klinker biedt elke maand een film met een levensbeschouwelijk gesprek na afloop.

Klik hier voor actuele informatie.  Informatie over eerdere filmavonden is te vinden in het archief.

Literatuur Literatuur

Viermaal per jaar met andere lezers doorpraten over een literair boek.

Info: Edwin Koster (020 682 4840 of )

Theater Theater

Zo nu en dan organiseren we, vaak in samenwerking met een andere partij, een theatervoorstelling, soms in de Nassaukerk en soms op een andere locatie.

Informatie over eerdere theaterproducties is te vinden in het archief.