Kunst vernieuwt kerk 10 maart en 7 april 2016 Kunst vernieuwt kerk 10 maart en 7 april 2016

Kunst inspireert, maakt geloven kleurrijker en zet kerkdeuren open. Amsterdamse kerken doen veel met kunst. De spanning tussen kunst en kerk wordt opgezocht. Het mag schuren. Kunst vernieuwt de kerk.

Twee avonden waar we dat met elkaar gaan onderzoeken. Met performances door Geerard Labeur en Paulien Haakma, presentaties uit kerken met heel verschillende kunstpraktijken, verdiepende inleidingen door Anna Verbeek en Annikó Ouweneel-Toth, columns en panel.

Op 10 maart: Oude Kerk | Zinnig Noord | kunstvesper Nassaukerk | column Kees Jan Mulder, filmer
Op 7 april: Thomaskerk | Hart op de Tong | Zin in Film (6 kerken vertellen waarom ze zinnige films vertonen) | panel o.l.v. Carlinke Jansen
Op beide avonden: uw voorbeelden en gedachten hoe kunst kerk vernieuwt.

We starten om 19.30 uur, boven, in de kerkzaal van de Keizersgrachtkerk
De Keizersgrachtkerk - tussen Spiegelstraat en Leidsestraat - bereikt u makkelijk met tram 1-2-5 en 16-24

Wanneer: donderdag 10 maart en 7 april, 19.30-22.30 uur
Waar: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566