Licht: kunstvesper 18 januari 2015 Licht: kunstvesper 18 januari 2015

Licht is het thema van de kunstvesper op zondag 18 januari.

Het licht spat af van de in opvallend heldere kleuren geschilderde doeken die Maria del Carmen Aguilar in de maanden december en januari in de Nassaukerk exposeert. Zo brengen deze doeken in de donkere wintermaanden wat extra licht.

Maria del Carmen is geboren en getogen in Peru en wie beter kijkt zal dat in details zoals Peruaans geklede vrouwen en lama's terugzien. Na een periode van intense rouw begon Maria tot haar eigen verbazing veel lichter en vrolijker te schilderen dan ooit tevoren.

In de kunstvesper staan de schilderijen voor in de kerk opgesteld en gaan ze een dialoog aan met muziek, poëzie en fragmenten uit de bijbel. De verstilde sfeer van de vesper biedt ruimte voor reflectie en ontroering. Ook een ritueel met kaarsen bepaalt ons bij het thema licht.

Iulian Vecliuc (hobo) en Hákon Bjarnason (piano) spelen Franse muziek van Poulenc, Ravel en Saint-Saëns waarin het licht hoorbaar wordt. Ook de wieg van de musici stond buiten onze landsgrenzen. Er zullen gedichten klinken van onder meer Hans Andreus en M. Vasalis.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: zondag 18 januari, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda, 684 4216 of 331 0793 of

Volgende kunstvespers
3 april (Goede Vrijdag), 20.00 uur
28 juni, 16.00 uur

Volgende cantatediensten
7 juni, 10.30 uur: Credo uit de Hohe Messe
In deze cantatediensten voert het Bach Ensemble Amsterdam cantates van Bach uit.

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.