Vergankelijkheid: kunstvesper 28 juni 2015 Vergankelijkheid: kunstvesper 28 juni 2015

Vergankelijkheid is het thema van de kunstvesper op zondag 28 juni. Sculpturen uit een expositie van Rick Keijzer gaan een dialoog aan met poëzie van en door podiumdichter Bernard Wesseling, muziek voor klassiek gitaar gespeeld door Rosa van Ginneke en fragmenten uit de bijbel voorgedragen door Klaas Holwerda.

Beeldend kunstenaar Rick Keijzer maakt ruimtelijke werken waarin roestvorming en verandering van materialen een sterke rol spelen. Ze onderzoeken de schoonheid van verval en stellen vragen bij de illusie van continuïteit en beheersingsdrift, evenals bij de neiging van de mens alles te willen vasthouden en bewaren. Vergankelijkheid kan melancholie opwekken, maar ook een gevoel van troost geven. Dingen gaan voorbij, maar er is ook telkens weer een nieuw beginnen.

Bernard Wesseling (1978) won met zijn debuut Focus de C. Buddingh-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2007. Rosa van Ginneke (1987) begon op haar tiende met pianospelen en ontdekte op haar vijftiende de gitaar. In 2012 studeerde ze af aan het Conservatorium van Maastricht.

De expositie van Rick Keijzer is in de maanden mei en juni te zien in de Nassaukerk en is samengesteld met werk uit de reeksen Ymmortal en Reprogress (zie ook www.keijzerrijk.nl).

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: zondag 28 juni, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda, 684 4216 of 331 0793 of

Volgende kunstvespers
28 juni, 16.00 uur: beelden van Rick Keijzer

Volgende cantatediensten
7 juni, 10.30 uur: Credo uit de Hohe Messe
In deze cantatediensten voert het Bach Ensemble Amsterdam cantates van Bach uit.

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.