Beweging: kunstvesper 10 oktober 2015 Beweging: kunstvesper 10 oktober 2015

Beweging is het thema van de kunstvesper op zaterdag 10 oktober. Intrigerende schilderijen van Roland Broekhuis, Keltische muziek gespeeld door Trio Merain, welgekozen poëzie en fragmenten uit de bijbel nemen u mee in een dialoog met elkaar.

Beeldend kunstenaar Roland Broekhuis is gefascineerd door de energie die aan het bestaan ten grondslag ligt en zich op allerlei manieren manifesteert. Op moleculair niveau: krioelende cellen waarin zich raadselachtige processen afspelen. Maar evengoed in de sociale interactie tussen mensen en culturen. De doeken met hun indringende kleuren en het relief van de talloze streepjes verf maken al deze dynamieken tastbaar. Ze roepen vitaliteit op en tegelijk verstilling, ze dagen uit en brengen tot rust, om niet te zeggen troost.

Trio Merain wordt gevormd door Mieke Manschot (zang en percussie), Sandra Wallner (viool) en Mirjam Rietberg (keltische harp en chromatische harp). Drie nog jonge en breed georienteerde muzikantes die zich toeleggen op het arrangeren en spelen van Keltische muziek uit verschillende tijden en in verschillende stijlen. Zij komen met een selectie uit hun 'Irish Treasures'.

De expositie van Roland Broekhuis is in de maanden oktober en november te zien in de Nassaukerk, zo vaak de kerk open is en ook op afspraak.
De kunstvesper op zaterdag 10 oktober vormt tevens de afsluiting van het symposium 'Geloof in beeld'. Klik hier voor meer informatie over het symposium.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: zaterdag 10 oktober, 15.30 uur (inloop vanaf 15.15 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,  of Gerrie Willemsen,

Volgende kunstvespers
17 januari, 16.00 uur: met Senad Alic (schilderijen)

Volgende cantatediensten
21 februari, 10.30 uur: delen uit de Johannes Passion
19 juni, 10.30 uur
In deze cantatediensten voert het Bach Ensemble Amsterdam cantates van Bach uit.

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.