Verbinding: kunstvesper 22 mei 2016 Verbinding: kunstvesper 22 mei 2016

Verbinding is het thema voor onze volgende kunstvesper op zondag 22 mei. Een expositie van tekeningen van Rini Brakkee speelt daarin een belangrijke rol.

Rini Brakkee laat zich in haar werk leiden door zingeving en verbinding. Ook haar tekeningen brengen het zoeken naar verbinding tot uitdrukking. Haar werk gaat over het liefdevol beschrijven van existentiële eenzaamheid. Zij komt even in het reine met deze eenzaamheid als zij de huid van haar onderwerp tot op de tiende millimeter probeert weer te geven, zich verliest in de ander. Het is niet mogelijk de ander ooit helemaal te begrijpen en waarschijnlijk al helemaal niet via de huid - met grafiet op papier - maar de poging is een meditatie die helpt.

Inspiratie en herkenning vindt zij in de literatuur en de filosofie. Het is voor haar een troost dat anderen over dezelfde dingen hebben nagedacht als zij en dit zorgvuldig hebben opgeschreven; daardoor ontstaat verbinding. De dingen die zij maakt kan zij alleen maken. Dat geeft zin. De schoonheid in de wereld zien en opmerkzaam zijn is een levensstijl die haar geluk brengt. Behalve tekeningen maakt Rini Brakkee ook sculpturen, collages, films en foto's als het onderwerp er om vraagt. Zij schrijft blogs op www.boxvsknife.com en geeft workshops.

Het verlangen naar verbinding wordt hoorbaar in de composities van Frederic Chopin die Ruth Thomassan-Djatmiko (piano) zal vertolken. Beeld, muziek, poëzie en fragmenten uit de bijbel zoeken in de kunstvesper verbinding met elkaar en met de aanwezigen. Dit alles in een sfeer van weldadige stilte.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: zondag 22 mei, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda, of Gerrie Willemsen,

Volgende kunstvespers
zondag 18 september, 16.00 uur: met Etty Elbaz Griffioen (schilderijen)
zondag 11 december, 16.00 uur: met Douwe Idema (schilderijen)

Volgende cantatediensten
zondag 19 juni, 10.30 uur: Christ unser Heer zum Jordan kam
In deze cantatediensten voert het Bach Ensemble Amsterdam cantates van Bach uit.

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.