Midwinter Buurtfeest (1 februari 2009) Midwinter Buurtfeest (1 februari 2009)

Zolang zij leefde vierde Adrie de Waal Malefijt (1920-2005) alias 'de moeder van de buurt' haar verjaardagen op een zondag eind januari in de Nassaukerk. Met een programma met voor ieder wat wils bracht zij een veelkleurige gemeenschap bijeen. In haar sfeer organiseert de Nassaukerk op zondag 1 februari 2009 het eerste Staatslieden Midwinter Buurtfeest dat ook gedeeltelijk uit haar nalatenschap wordt bekostigd en voorziet in een dagvullend programma voor jong en oud in Westerpark.

Wie is mijn Samaritaan?
De dag begint om 10.00 uur met een laagdrempelige viering voor kerk en buurt. De deuren staan open voor alle inwoners van Westerpark. Het thema luidt: Wie is mijn Samaritaan? Een van de meest bekende bijbelverhalen: dat van de barmhartige Samaritaan, zal worden voorgelezen. Welke betekenis heeft dat verhaal anno 2009 in Westerpark? En in welke rollen komen wij onszelf tegen in dat verhaal? Evenals elke zondag is er een apart moment voor de kinderen en daarna een apart programma voor hen in een nevenruimte. Voor de allerkleinsten is er een crèche.
De Magdalenaparochie in de Spaarndammerbuurt komt die morgen in processie naar de Nassaukerk. Ook de Spaanstalige geloofsgemeenschap Casa Migrante, de projecten van Kerk en Buurt in Cabana en de dienst geestelijke verzorging van ouderencentrum De Bogt-Westerbeer doen mee. Verder zijn alle 'Vrienden van de Nassaukerk' in den lande uitgenodigd, van de partnergemeente in Heerde tot groepen jongeren die in Filah kwamen koken voor daklozen.

Gevarieerd programma
Na de viering is er een zeer gevarieerd programma waarin er voor ieder wel iets te beleven valt. Na afloop van de viering is er eerst koffie met vlaai. Tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er korte optredens van de Straatklinkers (het koor van het straatpastoraat) en de internationale muziekgroep Vital (een van de projecten van Kerk en Buurt). Vanaf 12.00 uur is er in de ruimten van de Nassaukerk en daarbuiten een doorlopend programma met onder meer muziek, buitenspeelclub De Toverbal, meditatie en kinderyoga. Vanaf 12.30 uur kunt u genieten van een uitgebreide lunch en vanaf 13.30 uur van een Marokkaans terras. Om 14.00 uur verzorgt het Kamertheater de kindervoorstelling Roodkapje voor en door kinderen (zie www.kamertheater.nl). Om 15.00 uur start een workshop salsadansen. En om 16.00 uur kunt u kijken naar een voorstelling van het Handtheater (zie www.handtheater.nl). Pas rond 16.30 uur komt er een einde aan deze feestelijke dag.

Toegang gratis
Kortom, het programma van het Staatslieden Midwinter Buurtfeest staat garant voor veel gezelligheid en kleurrijke ontmoetingen. Wanneer? Zondag 1 februari 2009 van 10.00 tot 16.30 uur. Waar? In en om de Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tegenover de avondwinkel). De toegang tot alle activiteiten is gratis. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door Kerk en Buurt Westerpark, Stadsdeel Westerpark, Buurtbeheer Westerpark en Zaal 100. Meer informatie bij de Nassaukerk (telefoon 020 684 4216 of ).