Midwinter Buurtfeest (31 januari 2010) Midwinter Buurtfeest (31 januari 2010)

Evenals vorig jaar organiseert de Nassaukerk het Midwinter Buurtfeest. Het feest zal plaatsvinden zondag 31 januari 2010 van 10.00 tot 15.00 uur in de Nassaukerk aan de De Wittenkade 111 en wordt georganiseerd in de sfeer van Adrie de Waal Malefijt (1920-2005). Veel buurtbewoners zullen zich haar herinneren als 'de moeder van de buurt'. Zij vierde haar verjaardagen altijd op een zondag eind januari in de Nassaukerk. Met een programma met voor ieder wat wils bracht zij een veelkleurige gemeenschap bijeen. Het Midwinter Buurtfeest wordt ook uit haar nalatenschap bekostigd.

Viering voor kerk en buurt
De dag begint om 10.00 uur met een laagdrempelige viering voor kerk en buurt. De deuren staan open voor alle inwoners van Westerpark en Oud-West. Het wordt een afwisselende viering met verbeelding van een bijbelgedeelte, gedichten bij het thema van de daklozenschrijfclub Kantlijn en een zanggroep van de Spaanstalige parochie Casa Migrante in de Spaarndammerbuurt. Evenals elke zondag is er een apart moment voor de kinderen en daarna een apart programma voor hen in een nevenruimte. Voor de allerkleinsten is er een crèche.

Gevarieerd programma
Na de viering is er een zeer gevarieerd programma waarin er voor ieder wel iets te beleven valt. Meteen na afloop van de viering is er eerst koffie met vlaai. Vanaf 12.00 uur kunt u doorlopend een buurtpuzzel doen en een expositie van kinderbijbels bezoeken. Heeft u nog een kinderbijbel thuis liggen, breng die dan voor deze expositie mee. Muzikale optredens in het programma worden verzorgd door Ruth Buning (12.00 uur) en het koor 'Amicore' (13.00 uur). Aan een lunch is ook gedacht; die begint om 12.30 uur.

Voor de kinderen
Er zijn aparte activiteiten voor kinderen. Vanaf 12.00 uur kunnen zij zich laten schminken. En om 14.00 uur kunnen de kinderen een uur lang terecht in het kindermeespeeltheater 'Plejater'. Anderen kunnen de doorlopende voorstelling als toeschouwer bezoeken. Rond 15.00 uur komt er een einde aan deze feestelijke dag.

Toegang gratis
Kortom, het programma van het Staatslieden Midwinter Buurtfeest staat garant voor veel gezelligheid en kleurrijke ontmoetingen. De toegang tot alle activiteiten is gratis. Meer informatie bij de Nassaukerk (telefoon 6844216 of ).

Wanneer? Zondag 31 januari 2010 van 10.00 tot 15.00 uur.
Waar? Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tegenover de avondwinkel).