Midwinter Buurtfeest (6 maart 2011) Midwinter Buurtfeest (6 maart 2011)

Het Midwinter Buurtfeest begint een traditie te worden. De editie 2011 van dit feest voor de hele buurt zal plaatsvinden op zondag 6 maart van 10.30 tot ongeveer 15.00 uur in de Nassaukerk. Het thema dat als een rode draad door alle activiteiten loopt, luidt: ‘de ongeziene ander’. Het feest wordt georganiseerd in de sfeer van Adrie de Waal Malefijt (1920-2005). Veel buurtbewoners zullen zich haar herinneren als 'de moeder van de buurt'. Zij vierde haar verjaardagen altijd op een zondag in de Nassaukerk. Met een programma met voor ieder wat wils bracht zij een veelkleurige gemeenschap bijeen. Het Midwinter Buurtfeest wordt ook uit haar nalatenschap bekostigd.

Viering voor kerk en buurt
De dag begint om 10.30 uur met een laagdrempelige viering voor kerk en buurt. Kerkse en niet-kerkse mensen, ze zijn allemaal welkom! Het wordt een afwisselende viering waarin eveneens het thema van het feest centraal zal staan: ‘de ongeziene ander’. Riëtte Beurmanjer zal een dramagroep begeleiden die het thema gaat neerzetten. De verscheidenheid aan geloofsgemeenschappen die meedoet staat borg voor een verscheidenheid aan muziek. En ook de kinderen worden natuurlijk niet vergeten. Voor de allerkleinsten is er een crèche.

Gevarieerd programma
Na de viering volgt een zeer gevarieerd programma waarin er voor ieder wel iets te beleven valt. Om te beginnen is er meteen na afloop van de viering koffie met vlaai.
Vanaf 12.00 uur is er een doorlopend programma. U kunt een buurtpuzzel maken. Of een portrettengalerij te bewonderen van bezoekers (waaronder dak- en thuislozen) van onze inloop in De Schakel. Er is in De Schakel ook schilderwerk te zien dat door bezoekers zelf gemaakt is; ze schilderen daar elke dinsdagochtend onder begeleiding van Carla Baarspul. Er zijn schilders uit deze groep aanwezig om iets over hun werk vertellen.
Eveneens om 12.00 uur kunt u gaan luisteren naar verhalenverteller Eveline Masetti. Zij kan heel levendig en beeldend fantastische verhalen vertellen. Wie dat wil meemaken, moet in de wijkzaal zijn.
Muzikale optredens worden verzorgd door de Straatklinkers (het koor van het straatpastoraat) om 13.00 uur en door het koor 'Amicore' om 14.00 uur in de kerkzaal.
Aan een lunch is uiteraard ook gedacht: die is vanaf 13.00 uur beschikbaar

Voor de kinderen
Er zijn deze dag aparte activiteiten voor kinderen. Om 12.00 uur kunnen de kinderen een uur lang terecht bij het kindermeespeeltheater 'Plejater' in de kerkzaal.
Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken.

Anderen kunnen de doorlopende voorstelling als toeschouwer bezoeken. Rond 15.00 uur komt er een einde aan deze feestelijke dag.

Toegang gratis
Kortom, het programma van het Midwinterbuurtfeest staat garant voor veel gezelligheid en kleurrijke ontmoetingen. De toegang tot alle activiteiten is gratis. Meer informatie bij de Nassaukerk (telefoon 6844216 of ).

Wanneer: Zondag 6 maart 2011 van 10.30 tot 15.00 uur.
Waar:      Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 10 halte De Wittenkade)