Midwinter Buurtfeest (29 januari 2012) Midwinter Buurtfeest (29 januari 2012)

Het Midwinter Buurtfeest in de Nassaukerk begint een traditie te worden. Dit feest voor de hele buurt vindt dit jaar plaats op zondag 29 januari 2012 van 10.30 tot ongeveer 15.00 uur en heeft als thema: Fair City.

Viering voor kerk en buurt
De dag begint om 10.30 uur met een laagdrempelige viering voor kerk en buurt. Kerkse en niet kerkse mensen, ze zijn allemaal welkom! In de viering staat de vraag centraal wat er nodig is voor het bouwen aan een gemeenschap die fair is: duurzaam, eerlijk, oprecht. Daklozenschrijfclub Kantlijn, de zanggroep van de Nassaukerk en de internationale muziekgroep Vital verlenen medewerking aan de viering.

Gevarieerd programma
Na de viering volgt een gevarieerd programma waarin er voor ieder wel iets te beleven valt. Om te beginnen is er meteen na de viering koffie met gebak. In de loop van de dag zijn er verschillende muzikale optredens, zoals van het Duo Landgraaf en de koren Gait en Amicore. Een verhalenverteller probeert uw aandacht te vangen. Er worden schilderijen van bezoekers van de inloop in De Schakel geëxposeerd (het werk is ook te koop). Wie wil, kan zich zelf aan een workshop schilderen wagen. Of een kijkje nemen bij de doorlopende videopresentatie over het thema Fair City.

Kinderprogramma
Ook aan de kinderen is uiteraard gedacht. Zij kunnen om 12.00 uur een uur lang terecht bij het kindermeespeeltheater 'Plejater' of zich vanaf 13.30 uur laten schminken. De hele dag is er kinderoppas aanwezig.

Kortom, het programma van het Midwinter Buurtfeest staat garant voor veel gezelligheid en kleurrijke ontmoetingen. Vanaf 13.00 uur is er een lunch beschikbaar. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

Waar:       Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: zondag 29 januari 2012, 10.30-15.00 uur