Stille Week en Pasen 2012 Stille Week en Pasen 2012

Het feest van Pasen vormt het hart van het christelijk geloof: afzweren wat tot de dood leidt en een nieuw leven beginnen. De Stille Week ontwikkelde zich daarom al in de vroege kerk tot een week die in vieringen het verhaal van de laatste dagen van Jezus op de voet volgt en in rituelen met de persoonlijke levensweg verbindt. U bent van harte uitgenodigd deze gang mee te beleven en u door de rituelen mee te laten nemen.

Palmpasen staat aan het begin van de Stille Week. We vieren de blijde intocht van Jezus met een feestelijke optocht van een grote groep kinderen uit kerk en buurt met vrolijke palmpaasstokken die zij een dag eerder samen hebben gemaakt. We staan eveneens stil bij het dubbele gezicht van deze dag en de dubbelheid die ook zo vaak in ons zelf zit: Heden hosanna, morgen kruisigt Hem!
Nassaukerk, De Wittenkade 111, zondag 1 april 2012, 10.00 uur.

In de Stille Week bent u op woensdagavond welkom in een avondgebed: een korte sobere viering rond de paaskaars en met veel ruimte voor verstilling.
Nassaukerk, ingang De Wittenstraat 114, woensdag 4 april, 19.00 19.30 uur.

Daarop volgt de drie dagen omspannende viering van Pasen, met elke dag eigen en unieke accenten, die samen het hele verhaal van lijden, sterven en opstanding omvatten.

Witte Donderdag: we beleven de verhalen van Jezus die zijn vrienden de voeten wast, zichzelf verbindt met het brood dat hij voor hen breekt en tenslotte over zijn angstig eenzame uren van waken in de hof.
Nassaukerk, De Wittenkade 111, donderdag 5 april 2012, 20.00 uur.

Goede Vrijdag: we verbinden het verhaal van het lijden en sterven van Jezus met ervaringen van lijden en dood in onze eigen wereld. In stilte en in het donker plaatsen we lichtjes bij een levensgroot kruis.
Nassaukerk, De Wittenkade 111, vrijdag 6 april 2012, 20.00 uur.

Paasnacht: deze begint als een wake in een nog donkere kerk. Tot het licht opnieuw begint: het wordt vanaf een nieuwe paaskaars door de rijen doorgegeven. Rond het doopvont staan we stil bij de doop als teken van onze opstanding tot nieuwe mensen. Laten we ons wekken tot hoop?
Nassaukerk, De Wittenkade 111, zaterdag 7 april 2012, 21.30 uur.

Paasmorgen: soms treedt in een mensenleven de duisternis in, maar altijd volgt de ochtend. Op Paasmorgen vieren we het leven dat het wint van de dood. We laten ons allen opnieuw op onze voeten zetten. Met de cantorij en veel aandacht voor de kinderen. En voorafgaand een paasontbijt.
Nassaukerk, De Wittenkade 111, zondag 8 april 2012, 10.00 uur (paasontbijt 9.00 uur).