Psalmenavond 'Alles wat adem heeft' (22 januari 2010) Psalmenavond 'Alles wat adem heeft' (22 januari 2010)

Sinds Calvijn spelen de psalmen een grote rol in de protestantse kerkdiensten in Nederland. Maar er zijn nog talloze andere manieren om de psalmen te zingen en de eeuwen door zijn die ook beproefd. Denk aan de traditie van de synagoge, de psalmen in de vroege kerk, de reciterende manier van psalmzingen in de kloosters, de chant van Engelse bodem en ook meer hedendaagse vormen als de psalmen van Huub Oosterhuis en de 'Psalmen voor nu'.

U kunt met die rijke verscheidenheid aan manieren van psalmzingen kennis maken op vrijdag 22 januari 2010 in de Nassaukerk te Amsterdam (aanvang 20.00 uur). Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken neemt u mee op een rondreis door de wereld van de psalmen en het programma zit vol momenten waarop u ook zelf mag meezingen. Roel Bosch, kenner van de psalmen, presenteert deze avond.

Het programma werd al eerder - in het kader van het Calvijnjaar - neergezet in monumentale kerken in Middelburg, Kampen, Gouda, Groningen en Dordrecht. De uitvoering in Amsterdam vormt de finale in deze reeks.

De toegangsprijs is € 10,-. Daarvoor ontvangt u ook een uitgebreid programmaboekje getiteld 'Alles wat adem heeft'. Het bevat verder een korte inleiding over de psalmen en psalmen die je kunt lezen op heel verschillende momenten in het leven: bij vreugde, verdriet, rouw, trouw, klacht, jubel, verwondering, twijfel, geloof, hoop en liefde. Allerlei manieren waarop mensen kunnen reageren op het leven, op de vragen 'wie ben ik?' en 'wie is God?' komen in de psalmen en de portretjes in dit boekje aan bod.

Vrijdag 22 januari 2010, 20.00 uur
Nassaukerk, De Wittenkade 111, Amsterdam
Toegang: € 10,- (reserveren niet nodig)

De Nassaukerk is per openbaar vervoer bereikbaar met tram 10 (halte De Wittenkade); vanaf Centraal Station met bus 18 (halte Nieuwe Willemsstraat), 21 (halte Nieuwe Willemsstraat) of 22 (halte Nassauplein); vanaf Station Sloterdijk met bus 60 (halte Nassaukade).

Meer informatie bij Klaas Holwerda, 020-6844216 of 020-3310793 of