In memoriam Rob van der Putten (12 januari 2012) In memoriam Rob van der Putten (12 januari 2012)

Donderdag 12 januari 2012 overleed Rob van der Putten. Rob was vele jaren coördinator van het Meubelproject, de winkel in tweedehands meubels en spulletjes in de kelder van de Nassaukerk. Daarvoor was hij één van de grondleggers van Filah, de eettafel van Kerk en Buurt. Jarenlang was hij steunpilaar van het ontbijt voor dak- en thuislozen in De Schakel.

Op dezelfde donderdag 12 januari, tijdens de Nieuwjaarsmaaltijd van Kerk en Buurt, hebben de tweehonderd aanwezigen Rob herdacht met een minuut stilte en een gedicht. Rob heeft een lange geschiedenis in de Staatsliedenbuurt. In de jaren zeventig en tachtig was hij lid van de CPN, hij verkocht dagblad De Waarheid en deed mee aan de demonstraties tegen neutronenbom en kruisraket.

In 1985 werd Filah medegebruiker van de ruimte van de CPN in de Van der Hoopstraat. Rob voelde zich verbonden met de bezoekers van Filah en werd vrijwilliger. Dat heeft hij jaren gedaan. In die jaren heeft hij Jezus gevonden.

Vorig najaar werd Rob 65. We hebben hem een schilderij van de Nassaukerk cadeau gedaan, als symbool voor zijn verbondenheid met deze kerk. Het geloof heeft Rob geïnspireerd en energie gegeven. Het liefste wilde hij dat wij allemaal de kracht van het geloof ontdekken.

Rob kwam wel eens stug over, hij was niet wat je noemt 'makkelijk in de omgang'. Van lovende woorden leek hij al helemaal niets te moeten hebben. Maar hij heeft ze wel verdiend.

Voor de begrafenis zongen we bij de uitvaartdienst in de Nassaukerk een lied met het volgende refrein:

Gedreven, principieel:
      ieder heeft recht op een eigen deel.
      De christencommunist:
      de heilstaat is voor iedereen.

We bedanken Rob voor de jarenlange inzet voor Kerk en Buurt, ook namens alle mensen die door hem een stapje verder zijn geholpen.

Namens bestuur en medewerkers Kerk en Buurt en bestuur en medewerkers Meubelproject, Hokon Hansen.