Rondje om de kerk 9 mei 2010 Rondje om de kerk 9 mei 2010

Op zondag 9 mei 2010 organiseert de Nassaukerk voor de zesde keer een buurtwandeling onder de noemer van een ‘rondje om de kerk’. Een wandeling met veel uitleg onderweg, geschikt voor ieder die de eigen buurt nog beter wil leren kennen of gewoon graag in het gezelschap van anderen wandelt. We vertrekken om 12.00 uur vanaf de Nassaukerk en eindigen om ongeveer 14.00 uur op een plaats waar de liefhebbers (deze keer op eigen kosten) nog iets kunnen eten en drinken. Maar u kunt ook een eigen lunchpakketje meenemen. Er blijft dan nog een groot deel van de middag over voor een eventueel moederdagbezoek.

Dit rondje om de kerk staat in het teken van de overgang van vier voormalige westelijke stadsdelen naar het nieuwe stadsdeel West die dan net zijn beslag heeft gekregen. Tijdens de wandeling hebben we uitzicht op De Baarsjes en Oud-West. En later lopen we een stuk langs de rand van het grondgebied van Bos en Lommer, met ons geliefde stadsdeel Westerpark aan de overkant van het water. Zo maken we als het ware de verbinding tussen de oude en de nieuwe situatie.

Op de route ligt molen De Bloem, die op deze Open Molendag hopelijk ook te bezoeken is, en anders ook aan de buitenkant het bekijken meer dan waard is. Het wordt een wandeling met veel water en groen, en veel ‘echte’ bloemen, vooral het fluitekruid.

Start: zondag 9 mei 2010 om 12.00 uur bij de Nassaukerk, De Wittenstraat 114. Meer informatie bij Greetje van Drooge (telefoon 4880178 of ).