Rondje om de kerk 22 mei 2011 Rondje om de kerk 22 mei 2011

Tegen de klok van twaalf op zondag 22 mei 2011 start vanaf de Nassaukerk een nieuw rondje om de kerk. Dit is een wandeling door de wijk met uitleg onderweg. Voor mensen die nog niet zo lang in de wijk wonen een ideale kennismaking met de buurt en voor oudgedienden een uitgelezen mogelijkheid hun woonomgeving met nieuwe ogen te leren kennen.

Het eindpunt van de wandeling is ditmaal de Petruskerk in wat er nog over is van het oude Sloterdijk. Rond 1450 gebouwd als katholieke Sint Petruskerk, verwoest in 1572 door de Watergeuzen en weer opgebouwd in 1578, pronkt de Petruskerk omgeven door hoge kantoren als een romantische oase aan de Spaarndammerdijk. Eens in de veertien dagen wordt er een kerkdienst gehouden, maar de Petruskerk is ook een geliefde trouwlocatie. Al heel lang: hier trouwden bijvoorbeeld de grootouders van Vincent van Gogh.

Een prachtige plek met een rijke geschiedenis. Om 12.30 uur zal Johan de Vries (voorzitter van de Stichting Behoud Petruskerk) ons daar ter plekke meer over vertellen en ook het een en ander laten zien. Daarna is er nog iets te drinken en tot 13.30 uur gelegenheid nog wat rond te kijken.

Wie vanaf de Nassaukerk willen meelopen over het heerlijk groene wandelpad door het Westerpark en langs de volkstuinen zullen tegen 12 uur vertrekken. Wie het wat te ver lopen vinden kunnen uiteraard ook naar de Petruskerk fietsen of om 12.09 uur op de Nassaukade bus 60 nemen naar Station Sloterdijk en daar een klein stukje teruglopen langs de spoorbaan naar de Spaarndammerdijk en de Petruskerk.

Start wandeling: Nassaukerk, De Wittenstraat 114, zondag 22 mei 2011, 12.00 uur