Startzondag 2009 Startzondag 2009

De jaarlijkse startzondag in september kan inmiddels bogen op een reputatie van feestelijkheid en speelkse en hartelijke ontmoeting.

Dit jaar wacht ons op zondag 6 september 2009 een bijzondere editie, want deze startzondag markeert de fusie waarin De Poort en de Nassaukerk samen verder gaan. Met uitdrukkelijke aandacht voor het lopende onderzoek naar nieuwe vormen van kerkelijke aanwezigheid in het stadsdeel Oud-West.

Buurtgenoten van alle leeftijden zijn meer dan welkom. Juist ook voor kinderen valt er veel te beleven.

De viering om 10.00 uur in de Nassaukerk heeft als thema: ik ga op reis en ik neem mee... Het is de eerste van een reeks vieringen dit najaar rond woestijnverhalen die inspiratie bieden tot het gaan van zowel de persoonlijke levensweg als onze gezamenlijke nieuwe weg in en met de buurten van onze wijk.

Alle groepen betrokken bij Kerk Koepel West nemen deel in een sprekend en bemoedigend ritueel. Ook delen we ons dagelijks brood als teken van verbondenheid onderweg door de woestijn van het leven naar het land van belofte aan de horizon. Het wordt bovendien een feest voor kinderen.

Na de viering valt er volop te genieten van koffie, thee en limonade en daarna een eenvoudige lunch. Om 13.00 uur start, in groepen, een boeiende puzzeltocht, langs onvermoede heilige plekken, te vinden door het juist uitvoeren van de meegekregen opdrachten. Met natuurlijk een prachtige prijs voor de winnende groep. Ook aan deze tocht kunnen kinderen hun hart voluit ophalen. En hoeveel plekken een groep onderweg ook misloopt, iedereen komt zonder mankeren op de eindbestemming aan, waar nog eens koffie, thee en lekkers wachten.