Startzondag 2010 Startzondag 2010

Jong en oud zijn zondag 12 september 2010 meer dan welkom in de Nassaukerk op de startzondag voor heel onze wijkgemeente van Vondelpark tot IJ. Na een feestelijke viering volgt een adembenemend programma met een vossenjacht, presentatie 'wijk in beeld', lunch en vooral veel gelegenheid tot ontmoeting.

Viering

De startzondag vormt het startschot voor een nieuw seizoen vol oude en nieuwe activiteiten. Het programma begint om 10.30 uur met een feestelijke viering in de Nassaukerk (er is die morgen geen aparte viering in De Poort).

Programma

Na de viering is er een ontspannen programma voor jong en oud met daarin onder meer een soort vossenjacht die je in bekende en onbekende hoeken en gaten van het kerkgebouw brengt. Onze nieuwe pastoraal werker Hilda de Haan zal zichzelf voorstellen en met een powerpointpresentatie de wijk in beeld brengen. Ondertussen is er gelegenheid voor ontmoeting bij de koffie en een lunch met broodjes. Mensen uit verschillende buurten van onze wijk kunnen elkaar zo (beter) leren kennen en zulke 'toevallige' ontmoetingen zijn een bewezen bron van nieuwe inspiratie en creativiteit.

Thema

Het thema voor deze startzondag is: Hoop. Een niet zo eenvoudig woord. Wat is hoop? Wat betekent hoop voor de wereld, voor de leefbaarheid van onze buurten of in het persoonlijk leven? Is er wel reden voor hoop? Of is hoop eerder een vorm van bedrog? Hoe verhoudt hoop zich tot wanhoop, cynisme of onverschilligheid? We verkennen deze vragen aan de hand van een oud bijbelverhaal over de tweelingbroers Jakob en Ezau. Al voor hun geboorte lijken ze elkaar de tent uit te vechten en zodra ze op eigen benen staan verkoopt Ezau zijn rechten voor een bord linzensoep aan Jakob. Het komende jaar zullen ook de andere verhalen over Jakob en Ezau klinken: verhalen waarin alle lagen van het soms ingewikkelde mensenleven aan de orde komen.

Zanggroep

De zanggroep onder leiding van Judith van Dommele werkt mee aan de viering. Voorganger is wijkpastor Klaas Holwerda en Jaap van Muijden bespeelt het orgel. De voorbeden worden verzorgd door verschillende mensen die elk op een eigen wijze in onze wijk actief zijn. In een grote kring delen we brood en wijn als zichtbaar teken waarmee we ons verbinden aan elkaar en aan een inzet voor 'deze wereld omgekeerd', in het spoor Jezus van Nazareth en de hoop die hij in mensen wakker riep.

Ook voor kinderen

Iedereen is van harte welkom. Voor de kinderen is er tijdens de viering een eigen programma en voor de allerkleinsten een crèche. Ook de speurtocht is zeer geschikt en spannend voor kinderen.

Wanneer: zondag 12 september 2010, 10.30 uur
Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (bereikbaar met tram 10, halte De Wittenkade)
Info: 020-6844216,