Startzondag 2012 Startzondag 2012

Nassaukerk

De Wittenkade 111

Startzondag

De Nassaukerk viert op zondag 9 september 2012 haar jaarlijkse startzondag. Daarin staat de vraag centraal: Wie ben ik? Wie zijn wij? Op allerlei manieren staan we stil bij onze identiteit, persoonlijk en als gemeenschap. Hoe zien anderen mij? Ben ik wat anderen in mij zien? Of meer dan dat? Wie ben ik werkelijk? Of wie ben ik voor God? En als het om onze gemeenschap gaat: Hoe ziet de buurt ons als Nassaukerk of als gemeenschap van Kerk en Buurt? Klopt dat met het beeld dat wij van onszelf hebben? En zo niet, wat betekent dat? Ook omgekeerd: Hoe zien wij de buurt? En hoe goed kennen wij de buurt?

Voor jong en oud

In deze feestelijke viering zal er ook aandacht zijn voor de vele vrijwilligers die ons werk en onze aanwezigheid in de buurt dragen. Voorganger is wijkpredikant Klaas Holwerda. De zanggroep van de Nassaukerk verleent muzikale medewerking. Ook bezoekers van de projecten van Kerk en Buurt doen mee. Voor de kinderen is er een eigen programma rond het thema.

Kijk op West

Na de viering is er uiteraard koffie met iets daarbij. En daarna gaan we met zijn allen naar 'Kijk op West'. Een uitgelezen kans om de opgeworpen vragen verder te verkennen: Hoe ziet de buurt ons? En hoe goed kennen wij de buurt? Er is daar alle gelegenheid om op verkenning uit te gaan, contacten te leggen, beelden bij te stellen en nieuwe combinaties te smeden. Als uitvalsbasis is de gezamenlijke stand van de Nassaukerk en Kerk en Buurt Westerpark beschikbaar.