Kerk met Stip Kerk met Stip

In de zomer van 2005 werd de Nassaukerk aangemerkt als Kerk met Stip. Mensen die in de gevangenis een goede relatie opbouwden met de kerk binnen de muren, stuiten na hun vrijlating vaak op een cultuurkloof bij het zoeken van een kerkelijke gemeente. Kerken met Stip is een netwerk van gastvrije, laagdrempelige parochies en gemeenten waar ex-gedetineerden welkom zijn en zich op zondag en door de week thuis kunnen voelen. Kerken met Stip helpt mensen na hun detentie geestelijk gesproken een dak boven hun hoofd te vinden en een gemeenschap die steun biedt voor hun geloof en leven.

De naam is afgeleid van een oud gebruik. Zwervers markeerden het hek of de deurpost van een huis of boerderij waar ze gratis eten konden krijgen met een stip, om lotgenoten te helpen.

Info: Klaas Holwerda (020 684 4216 of 020 331 0793 of ) of Zwanine Siedenburg (06 8325 3506 of )