Samen naar het toneel: Oog om oog (16 januari 2010) Samen naar het toneel: Oog om oog (16 januari 2010)

Iedereen heeft recht op liefde maar geldt dit ook voor een ter dood veroordeelde die terecht staat voor een zwaar misdrijf? In een Amerikaanse gevangenis wacht een man op zijn terechtstelling. Hij ontkent zijn aandeel in het misdrijf en legt de schuld bij iedereen behalve zichzelf. Wanneer een vrouw in gaat op zijn verzoek voor geestelijke bijstand gebeurt er iets onomkeerbaars. Zij laat hem zichzelf zien. De onvoorwaardelijke liefde waar zij toe in staat is brengt zijn denkbeelden aan het wankelen en voor het eerst durft hij zijn leven onder ogen te zien. Terwijl er tussen hen een bijzondere verwantschap groeit, reageren de gemeenschap en nabestaanden vol onbegrip en woede op haar hulp aan de crimineel.
Heeft iedereen wel recht op liefde?

Dit indrukwekkende toneel door Linda van Dyck en Victor Löw komt in januari naar Amsterdam. De Nassaukerk als Kerk met Stip laat deze kans niet voorbijgaan. We bezoeken samen de voorstelling op zaterdag 16 januari 2010 en duiken na afloop een café in om er over na te praten.

Meedoen? Geef je op bij Edwin Koster () en reserveer zelf een kaartje bij Theater Bellevue. De voorstelling op 16 januari 2010 begint om 20.30 uur in Theater Bellevue.