Herstel het torentje Herstel het torentje

Wist u dat het groene torentje van de Nassaukerk in zeer slechte staat is? Na bijna 90 jaar is het koper aangetast, het houtwerk deels verrot en het stalen binnenwerk roest. Ook zijn er lekkages. De Nassaukerk is op zoek naar donateurs die willen helpen om het torentje te herstellen. Wilt u een bijdrage geven?

Hoeveel is er nodig?
Het herstelplan kost in totaal meer dan € 70.000,-. Dat is veel geld, zeker voor een kleine buurtkerk als de Nassaukerk. We komen € 16.000,- tekort. Uw gift is daarom bijzonder welkom.

Kan ik mijn donatie overmaken?
Ja dat kan, graag zelfs. Maakt u uw donatie over op rekening NL59 INGB 0005 0061 95 ten name van PGA Nassaukerk te Amsterdam onder vermelding van ‘Torentje’. Uw donatie is aftrekbaar voor de belasting boven een bepaalde drempel.

Waarom zou ik meedoen?

• U zorgt ervoor dat het torentje prachtig hersteld wordt.
  • U zorgt er voor dat de Nassaukerk als ontmoetingsplaats voor buurtactiviteiten en bijvoorbeeld buurtkoren in stand blijft.
  • U zorgt ervoor dat de Nassaukerk als buurtkerk in stand blijft.
  • U zorgt ervoor dat een gemeentelijk monument behouden blijft.
Wat gebeurt er met het geld?
De hele toren wordt opnieuw bedekt en schoongemaakt. Het houtwerk wordt opgeknapt en voor een deel vervangen. De wijzerplaat wordt weer goed leesbaar gemaakt. Een deel van het pannendak wordt gerepareerd. Als we voldoende geld hebben, start de renovatie in het voorjaar van 2014.