Vieringen op weg naar Pasen 2010 Vieringen op weg naar Pasen 2010

Op aswoensdag (17 februari 2010) begonnen de veertig dagen van voorbereiding op het feest van Pasen. Een periode van inkeer en bezinning.

Verhalen over Elia
In de Nassaukerk klinken op de zondagen in deze periode verhalen over de profeet Elia. Mozes en Elia zijn de gesprekspartners van Jezus op de berg. Zij vergezellen Jezus op de weg van kruis en opstanding (Lucas 9,28-36). Vandaar de keuze voor verhalen over Elia. (Elke zondag 10.00 uur, De Wittenkade 111).

Voetstappen van de kinderen
Voor de kinderen is er een boeiend project bij verhalen van en over Jezus. Zij maken van zondag tot zondag een tocht langs beelden van hoop en laten daarbij steeds voetstappen in de kerk achter ... Benieuwd? Kom dan kijken! (Elke zondag 10.00 uur, De Wittenkade 111).

Expositie van schilderijen
Tot Pasen (4 april 2010) is in de Nassaukerk ook een expositie te zien van schilderijen van Gelske Kwikkel-Bruinsma: voor elke dag van Palmpasen tot Pasen een schilderij. De kunstenares werd geïnspireerd door de vele aspecten van het mens-zijn die voorbijkomen in die ene week. De vernieuwing van Pasen is er niet zomaar. De reeks schilderijen doorloopt naar Pasen toe de kleuren van de regenboog. Elke dag is ook verbonden met een van de hemellichamen uit ons zonnestelsel: palmzondag (oude zon), maandag (maan, zilver), dinsdag (Mars, rood), woensdag (Mercurius, geel), donderdag (Jupiter, oranje), vrijdag (Venus, groen), zaterdag (Saturnus, blauw/paars) en Pasen (zon, goud).

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 21 februari 2010 meteen na de viering die om 10.00 uur begint. De expositie is elke zondag te bezichtigen van 11.00 tot 14.00 uur in de Nassaukerk (De Wittenkade 111) en ook op afspraak. Meer informatie bij Sophia Kwikkel (telefoon 6868635 of ).