Pinksteren 2009: de vonk die overspringt (31 mei 2009) Pinksteren 2009: de vonk die overspringt (31 mei 2009)

De vrijheid van meningsuiting en de grenzen daarvan zijn momenteel sterk in discussie. Taal zal alleen verwoesting zaaien, zegt een lied van Huub Oosterhuis. Maar bestaat er ook een taal die verbindt? Een taal waarbij de vonk anders overspringt? En welke taal is dat dan? Misschien de lichaamstaal? Of de taal van het hart?

In de viering op pinkstermorgen horen we naast elkaar het verhaal van de spraakverwarring van Babel (Genesis 11,1-9) en het verhaal van de vonk die overspingt (Handelingen 2,1-13).

Ten teken van de vonk die overspringt brandt er in de kerk een pinkstervuur. We zingen meertalig. Als altijd hebben de kinderen een eigen rol in de viering en is er voor hen deels een eigen programma. En voor de allerkleinsten is er een crèche.

Nassaukerk, De Wittenkade 111, zondag 31 mei 2009, 10.00 uur.