De tafel van samen? (14 juni 2009) De tafel van samen? (14 juni 2009)

In de brief aan de Galaten staat Paulus lijnrecht tegenover Petrus. De inzet: 'de tafel van samen'. Met wie eet je wel of niet samen en waarom? Petrus at als Jood eerst met niet-Joden samen, maar uit angst voor andere stemmen krabbelt hij terug. Paulus neemt hem dat hoogst kwalijk. Een integratievraagstuk op het scherpst van de snede. Een conflict van toen met betekenis voor nu?

Komende zondag 14 juni 2009 maken we in de viering in de Nassaukerk een uitstapje naar dit conflict. We lezen en overwegen Galaten 2. En vormen daarna de kring waarin we brood en wijn delen: 'de tafel van samen'.

De cantorij zingt nog een laatste keer voor de zomer; daarna moeten we wachten tot september. De kinderen gaan op hun eigen manier met het thema aan de slag. Zij mogen in de kring het brood uitdelen en met hen zingen wij het lied 'de tafel van samen'.

Nassaukerk, De Wittenkade 111, zondag 14 juni 2009, 10.00 uur