Viering voor kerk en buurt 22 november 2009 Viering voor kerk en buurt 22 november 2009

Op zondag 22 november 2009 is er in de Nassaukerk een laagdrempelige viering voor kerk en buurt. Thema: De Stap, naar aanleiding van het gelijknamige kunstwerk van Judith Heinsohn in de kerk.

De viering is tevens de laatste in een reeks van zes rond woestijnverhalen uit de bijbel. Ditmaal het verhaal van het volk dat de stap niet aandurft naar het beloftevolle land (Numeri 13-14). Een verhaal over angst en moed. Met reuzen als scheppingen van onze angsten. Angsten staan de stap van droom naar daad vaak in de weg.

Rond de voorbeden is er gelegenheid een kaarsje aan te steken of een persoonlijke zegen onder handoplegging te ontvangen.

Muzikale medewerking van Kim Sutherland en de Straatklinkers (het koor van het straatpastoraat). Aanvang 10.00 uur.

Later die morgen kan ieder die wil meelopen in een rondje om de kerk: een wandeling langs onvermoede hoekjes in eigen buurt met uitleg onderweg en soep met brood toe in De Schakel. Ditmaal met bijzondere aandacht voor groen, kunst en architectuur.

Leiding: Greetje van Drooge en Anneke Lagerweij. Vertrek: 11.45 uur bij de Nassaukerk.