Loopt een man over het water ... (22 augustus 2010) Loopt een man over het water ... (22 augustus 2010)

Met een knipoog naar Sail Amsterdam lezen we zondagmorgen 22 augustus 2010 in de Nassaukerk een verhaal over wind en water, schepelingen in nood en Jezus die wandelt over het water (Marcus 6,45-52). Wat wil dit verhaal wel en niet vertellen? Raakt het aan de dagelijkse ervaringen, niet van zeelieden alleen, maar van misschien wel ieder van ons?

En voor alle kinderen die bijna niet meer kunnen wachten: deze morgen begint ook de kindernevendienst weer. De kinderen gaan op hun eigen manier met dit tot de verbeelding sprekende bijbelverhaal aan de slag.

Na een periode van studieverlof gaat ook onze eigen wijkpredikant Klaas Holwerda voor het eerst weer voor in deze viering. Hij is vanaf zondag 22 augustus weer beschiukbaar voor alle werkzaamheden, waaronder groepen en kringen, gesprekken over levensvragen en het inloopspreekuur op donderdagmiddag (14.00-15.30 uur, De Wittenstraat 114).

Aan de Nassaukerk was lang een predikantsplaats speciaal voor de schippers verbonden. Die is niet meer, maar (oud-)schippers zijn er nog wel. Dat vormt uiteraard mee een reden iets te doen met Sail. Ook het bij schippers geliefde lied 'voor hen die zijn in nood op zee' zal gezongen worden.

Wanneer: zondag 22 augustus 2010, 10.00 uur
Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111