Feestelijke doopviering 16 januari 2011 Feestelijke doopviering 16 januari 2011

De viering op zondagmorgen 16 januari 2011 in de Nassaukerk wordt een bijzonder feestelijke doopviering. Maar liefst drie kinderen worden die morgen gedoopt. Alle aanwezige kinderen mogen meedoen in de optocht van de dopelingen naar het doopvont. Zij nemen alles mee wat we nodig hebben: water, olie, zout, de doopkaarsen en het doopboek. De kinderen blijven rond het doopvont staan en kunnen alles van dichtbij zien: de doop met water, de zalving met olie, het proeven van het zout en het aansteken van de doopkaarsen aan de paaskaars.

De cantorij onder leiding van Judith van Dommele werkt mee aan deze feestelijke viering. De wiegjes van de doopouders stonden deels in ons platte landje en deels in verre continenten. Dat gegeven verleent aan de viering een internationale tint.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (bereikbaar met tram 10 halte De Wittenkade)
Wanneer: zondag 16 januari 2011, 10.00 uur