Startzondag 2013 Startzondag 2013

Op zondag 8 september vieren we onze jaarlijkse startzondag. Dat wordt een feestelijk gebeuren. De viering begint die morgen om 10.30 uur. De deuren van de kerk staan al ruim voor 10.00 uur open en er is dan ook al koffie en de mogelijkheid van onderlinge ontmoeting.

Het thema van de viering is: vertrouwen of angst? Een cantorij onder leiding van Hanna Rijken werkt mee, evenals organist Martijn Smit. Onze wijkpredikant Klaas Holwerda is voorganger. We nemen afscheid van vrijwilligers die een taak neergelegd hebben en dragen in de voorbeden het vele werk dat door vrijwilligers verzet wordt op aan God. Ook delen we in een grote kring brood en wijn met elkaar.

Na de viering is er opnieuw koffie, nu aangekleed met taart en opgeluisterd met muziek. Om 12.00 uur start dan nog een licht en luchtig uur van informatie en gesprek. Met daarin een staalkaart van activiteiten in het komende seizoen, met de gezichten daarbij van de mensen die er meer informatie over kunnen geven. Verder informatie over de thema's waarmee de kerkenraad bezig is en waarin ook we graag zo veel mogelijk mensen zien meedenken.

Aan de kinderen is zeker ook gedacht. Zij hebben hun eigen moment in de viering, rond het aansteken van de paaskaars. Er is een bijzondere kindernevendienst die morgen en ook tijdens het gemeente-uur vanaf 12.00 uur is er een boeiend eigen programma voor de kinderen dat we graag nog een verrassing laten.