In het licht treden (22 september 2013) In het licht treden (22 september 2013)

Zondag 22 september om 10.30 uur is er in de Nassaukerk een bijzondere viering. Het tekst- en muziekproject ‘In het licht treden’ vormt de basis van deze viering. Het stuk vormt het hart van een ochtendviering en zal in delen worden uitgevoerd onder leiding van Nico Hovius. Ruth Buning speelt fluit en Erica Meijers gaat voor.

Leden van de Nassaukerk en buurtbewoners hebben teksten en collages gemaakt naar aanleiding van liederen en gebeurtenissen. Deze persoonlijke teksten zijn door Gert Jan Slump tot een geheel gemaakt en door Nico Hovius op muziek gezet.

Op een andere wijze dan we gewend zijn doorlopen we de gang van een kerkdienst. We staan stil bij wat ons bezielt, bezeert en bezighoudt. Deze viering is daarmee bedoeld voor iedereen binnen en buiten de Nassaukerk.