Gedachtenisviering 2014 Gedachtenisviering 2014

De eerste zondag van november is een bijzondere in de jaarkring. We gedenken dan onze dierbare doden van het afgelopen jaar. Eén voor één klinken de namen van mensen uit de kerk en van mensen uit de buurt. Nabestaanden, soms van ver voor dit moment gekomen, steken kaarsen aan.

We doen dit rond de gedachtenisplek in de kerk met - door de open deuren - uitzicht naar buiten. Op twee platen van gekleurd plexiglas staan de namen van de laatst gestorvenen. Op een lessenaar ligt een gedachtenisboek met gedichten, verhalen over en foto’s van gestorvenen. Aan het slot van de viering staat een groot aantal kaarsen op de tafel te branden. Zo blijven zij die ons voorgingen levend in de herinnering van God en mensen.

Ook niet-leden van de kerk zijn van harte welkom om hun doden te gedenken.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111
Wanneer: zondag 2 november, 10.30 uur