Op weg naar Pasen (2014) Op weg naar Pasen (2014)

Zoek de Stilte (zondagen 9 maart tot 13 april)

Op zondag 9 maart begint de veertigdagentijd: de aanloop naar Pasen. Op de zes zondagen voor Pasen volgen we Jezus en zijn leerlingen. We horen over de intocht in Jeruzalem waarbij mensen met palmtakken zwaaien. Ook andere verhalen over Jezus komen langs. In deze veertigdagentijd gaan we met de kinderen op zoek naar stilte. Niet alleen in de verhalen zelf, maar ook in ons eigen leven.
Tijdens de kindernevendienst maken we bij ieder verhaal iets moois. Deze spullen verzamelen we in een doos, die we op zaterdag 12 april gaan gebruiken. Neem dus een doos mee naar de kerk, bijvoorbeeld een schoenendoos. De kerkdiensten beginnen steeds om 10:00 uur.

Palmpaasstokken maken (zaterdag 12 april)
Op de zaterdag voor Palmpasen versieren we de palmpaasstokken. Dat doen we in De Schakel tussen 14:00 en 15:30 uur (De Wittenkade 109). Heb je nog een lege palmpaasstok van een vorige keer thuis staan? Neem die dan mee. Zo niet, dan krijg je een stok van ons.
Kun je zaterdag 12 april niet komen om een palmpaasstok te maken en wil je zondag 13 april wel meelopen in de optocht? Ook dat kan. Neem contact met ons op, dan maken wij een stok voor jou. Neem even contact op met Gerrit van den Hoed (06 4733 7809 of of Jeannette Stronks (

Palmpasen (zondag 13 april)
Op Palmpasen lopen de kinderen met hun versierde palmpaasstokken in optocht door de kerk bij het begin van de kerkdienst. Na de kerkdienst gaan jong en oud met de palmpaasstokken in optocht de buurt in! Als je mee wilt lopen, zorg dan dat je om 9:45 uur in de wijkzaal bent! Dan krijg je een vers gebakken broodhaantje op je stok.

Pasen (zondag 20 april)
Op paasmorgen horen we het verhaal van de opstanding van Jezus. Een verhaal om stil van te worden, en een dag om feest te vieren!