Hoe verder als nieuwe wijkgemeente? (juli 2009) Hoe verder als nieuwe wijkgemeente? (juli 2009)

Aan het begin van het seizoen besloten de drie kernen van Kerk Koepel West de weg naar een fusie serieus in kaart te brengen. Het Gast-huis bracht haar leeractiviteiten onder in een werkplaats. De Poort en de Nassaukerk fuseren tot één protestantse wijkgemeente in Oud-West en Westerpark. Voor de duur van een jaar konden twee pastores worden aangetrokken om een impuls te geven aan kerkvernieuwing in Oud-West; zij zijn inmiddels hard aan het werk.

Maar wat betekent de fusie voor de bestaande kernen? Voor namen, logo's, bankrekeningnummers en informatiemateriaal? Maar ook voor het wijkblad? En niet te vergeten de wijze van organisatie? De kernraden verdwijnen, maar wat komt er voor in de plaats?

In drie zogenaamde clusteravonden hebben de vele mensen in het veld gedachten en inspirerende ideeën gewisseld. In vervolg daarop legt de wijkkerkenraad nu een model voor de organisatie voor aan een besluitvormende gemeentevergadering op donderdag 2 juli 2009 om 20.00 uur in de Nasssaukerk.