Coronabericht (2) Coronabericht (2)
Corona waart rond en meer en meer komen wij tot stilstand. Het zijn barre tijden. Ik ken nu persoonlijk een paar mensen die ziek zijn. Met hen gaat het naar omstandigheden goed, maar ja ik maak me zorgen. Ik besef goed dat deze tijden ook kansen bieden. Mensen ontmoeten elkaar op nieuwe manieren, er worden nieuwe oplossingen gevonden. Ik zie het overal om me heen gebeuren en dat maakt me blij. Geloof, hoop en liefde komen op allerlei plekken aan het licht.

Voor het leven van ons als gemeente ontkomen we er niet aan nog verdergaande maatregelen te nemen. Hoe lang dat gaat duren, kunnen we nog niet overzien. Tot 6 april in ieder geval, maar alle kans dat dit langer gaat duren. We hebben het volgende besloten.

De kerkdiensten gaan we uitzenden via kerkdienstgemist.nl. We proberen dit aanstaande zondag al voor elkaar te krijgen. De opname zal met een heel beperkt aantal mensen zijn en we roepen jullie allemaal op om via de website mee te vieren. Hoe dat werkt gaan we op de website vermelden. Voor de opnames zijn steeds een paar vrijwilligers nodig die wel naar het kerkgebouw komen. Wie daar (een keer) aan mee wil doen, kan zich melden bij onze wijkpredikant Klaas Holwerda.

We onderzoeken de mogelijkheid de kerk op vaste momenten open te stellen voor gebed, een stil moment of het branden van een kaarsje. Informatie daarover zal ook op de website komen. Wie hier aan mee wil werken, kan zich eveneens melden bij Klaas Holwerda.

Ook Kerk en Buurt en Buurtzorg blijven gebruik maken van het kerkgebouw. Hun activiteiten zijn cruciaal voor onze buurt en moeten -met veiligheidsmaatregelen- doorgang kunnen blijven vinden. Zij zijn dus van harte welkom in ons gebouw. Alle andere activiteiten en verhuur hebben we echter stil gelegd. Ook onze eigen activiteiten zijn nu afgelast.

Juist nu is het goed meer om te zien naar elkaar. Onze wijkpredikant schreef daarover al een pastorale brief [klik]. Het slot daarvan geef ik graag door : Bent u kwetsbaar, ziek of al wat ouder en hebt u ergens hulp bij nodig? Laat het weten! Hebt u wel tijd om wat voor een ander te doen? Laat het ook weten! U kunt hiervoor terecht bij:
  • diaconie: 06 1611 2382 (Marjo Wartena) of
  • burenhulp: 06 8325 4089 (Jette Uittenhout, di-wo-do) of
We werken aan het opzetten van telefooncirkels of app-groepjes om het onderlinge contact aan te moedigen. Wie aan het organiseren hiervan een bijdrage wil leveren, kan zich melden bij Klaas Holwerda (06 1666 2572 of ). Hij en anderen zijn ook beschikbaar voor een gesprek over dingen die u bezighouden.

Alle Goeds,
Luc Tanja