kunstvesper kunstvesper
Het kunstenaarschap van Jet Kat is veelzijdig en haar oeuvre kenmerkt zich door sterk uiteenlopende fasen van scheppende arbeid. Het omvat bijvoorbeeld reeksen olieverfschilderijen, kinderboeken waarvan zowel de tekst als de illustraties van haar hand zijn, kleine abstracte doeken waarbij zij minimalistische pianomuziek schreef, videokunst en iconische schilderingen bij krantenberichten. In de Nassaukerk exposeert zij een nog niet eerder getoonde reeks bloemen: schijnbaar levensecht nageschilderd, maar in werkelijkheid geheel ontsprongen aan de fantasie van de kunstenares. De welluidende Latijnse namen die deze bloemen meekregen, verwijzen naar symbolische lagen en een spirituele dimensie. Zo prikkelen deze vruchten der verbeelding op hun beurt de verbeelding van de toeschouwer. De kunstvesper met haar verstilde sfeer wil daaraan bijdragen door poëzie, pianomuziek van Jet Kat -vertolkt door Tonny van den Brink- en fragmenten uit de Bijbel in dialoog te brengen met de doeken.

De expositie is van 1 september tot 24 november aanwezig in de kerkzaal. De kunstvesper vindt plaats op zondag 6 oktober om 16.00 uur.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 5 halte De Wittenkade)
Wanneer: zondag 6 oktober, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
zaterdag 15 december, 16.00 uur: schilderijen van Carolien van Olphen

Volgende cantatediensten
zondag 3 maart, 10.30 uur: cantates van Dietrich Buxtehude
De muziek wordt uitgevoerd door het Flevo Barok Consort

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.