kunstvesper kunstvesper
De portretten van Carolien van Olphen doen iets met wie er naar kijkt: ze komen op je toe, maken verbinding, raken en ontroeren. Wat is het geheim daarvan? Jarenlange toeleg op het genre en een grote technische vaardigheid? Zeker. Maar daaronder schuilt een passie en liefde voor mensen. De portretten zijn een vorm van empowerment: de warme kleuren en patronen van de kleren waarin de kunstenares haar modellen steekt, verlenen hen waardigheid; de gezichtsuitdrukkingen zijn ongekunsteld en puur.

Dit ongebroken vertrouwen in de mens staat in schril contrast met de ontmenselijkende krachten die de huidige samenleving domineren. De portretten zetten schoonheid tegenover verdriet en hardheid. Daarmee passen ze goed in de tijd van advent: met verwachting reiken naar wat op ons toekomt (zoals advent letterlijk betekent). De expressie van de portretten wordt in de kunstvesper nader gearticuleerd met muziek, poëzie en een dans van Fabiana Carchesio op een gedicht van Babs Gons met daarin de regel: het is omdat je zo ontzettend mens bent.

De expositie is in de maanden december 2019 en januari 2020 aanwezig in de kerkzaal. De kunstvesper vindt plaats op zaterdag 21 december om 16.00 uur.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 5 halte De Wittenkade)
Wanneer: zaterdag 21 december, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
zondag 15 maart, 16.00 uur
zondag 21 juni, 16.00 uur

Volgende cantatediensten
zondag 3 maart, 10.30 uur: cantates van Dietrich Buxtehude
De muziek wordt uitgevoerd door het Flevo Barok Consort

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.