Samen naar de film: Le Quattro Volte Samen naar de film: Le Quattro Volte

Het is al weer enige tijd geleden dat we met elkaar naar de film zijn geweest. Een nieuw jaar, een nieuwe start? Als je zin hebt om op dinsdagavond 4 januari 2011 naar 'Le Quattro Volte' te gaan, geef je dan voor 2 januari op bij Edwin Koster, ). Die dag laat hij per mail weten of het doorgaat en zo ja, waar en hoe laat de film draait.

Le Quattro Volte

Een oude herder slijt zijn laatste dagen in een dorpje in Calabrië, het zuidelijkste puntje van Italië. Hij hoedt er zijn geiten op de heuvels die de meeste dorpelingen allang verlaten hebben in hun trek naar de grote stad. De man, die ernstig ziek is, meent zijn medicijn te kunnen vinden in het stof dat hij verzamelt op de vloer van de oude dorpskerk, dat hij dagelijks door zijn drinkwater mengt. Ondertussen volgen we de eerste stapjes van een pasgeboren geitje en het verschieten van de kleuren van een vijgenboom met de seizoenen.

Le Quattro Volte (mineral, animal, vegetable, human) geeft een poëtisch beeld van de levenscyclus en de ononderbroken tradities op een tijdloze plek. Een grote rol is weggelegd voor het prachtige Zuid-Italiaanse landschap, meesterlijk in beeld gebracht door Michelangelo Frammartino.

terug