Gedachtenisplek Gedachtenisplek

Eind 2007 werd een gedachtenisplek in gebruik genomen rond het venster bij de hoofdingang. Op twee platen van gekleurd plexiglas zijn de namen aangebracht van wie nog niet zo lang geleden door de dood ons ontvallen zijn, zowel gemeenteleden en vaste kerkgangers als buurtgenoten en bezoekers van de projecten van Kerk en Buurt. De boogvorm van de beide platen is afgeleid van de boogvormen in de architectuur van de kerk en de kleur van het plexiglas afgestemd op de kleuren van het schilderwerk in de kerk. Onder het venster ligt op een lessenaar (eveneens van gekleurd plexiglas) een gedachtenisboek met verhalen en foto’s om de herinnering aan de gestorvenen levend te houden. Ook is er de mogelijkheid een kaarsje te branden.
Aan de buitenkant van het kerkgebouw hangt bij de hoofdingang nog een plaat van plexiglas die naar de gedachtenisplek binnen verwijst. Op deze glasplaat staat een fragment uit een liedtekst van Sytze de Vries:

Die ons gedenkt
en van geen mensenkind
de naam vergeet:
hecht dan uw hart
aan wie wij U hier noemen.
Erbarm U, Heer!

De glasplaat met deze liedtekst maakt tevens deel uit van de Gedichtenroute Westerpark.