Labyrint in Hoftuin (3 augustus 2016) Labyrint in Hoftuin (3 augustus 2016)
In stadsoase De Hoftuin ligt een bijzonder labyrint, gebouwd door Zinnig Noord - broedplaats voor zingeving - en de Protestantse Diaconie. Het labyrint staat symbool voor je eigen levensweg en je kunt het op allerlei manieren lopen: mijmerend, meditatief, met een vraag die je bezighoudt, of gewoon als een zintuigelijke wandeling op een lekker blotevoetenpad.

Het labyrint is een oeroude vorm die over de hele wereld in verschillende culturen voorkomt en bol staat van de symboliek. De eerste, simpele labyrinten zijn 4.500 jaar oud en werden onder meer gebruikt voor overgangsrituelen. In de Middeleeuwen nam het christendom het labyrint als symbool over en kreeg het ook de functie van pelgrimage, in de beroemde kathedraal van Chartres bijvoorbeeld.

De maker van het labyrint in de Hoftuin Jonatan Bartling, is tussen 20.00 en 22.00 uur speciaal voor de jongeren (en ouderen) van Taizé in Amsterdam aanwezig om uitleg en achtergrondinformatie te geven, waarna je het labyrint op eigen gelegenheid kunt lopen.

Waar: Hoftuin (tussen Nieuwe Herengracht en Nieuwe Keizersgracht)
Wanneer: woensdag 3 augustus, 20.00-22.00 uur
Info: Thijs Wilbrink (thijs@thijswilbrink.eu of 06 1324 0030)
Bijdrage: € 5,- per persoon

terug