kunstvesper kunstvesper
Mauricio Escobar, geboren in Bogota, 3000 meter boven de zeespiegel, en artistiek gevormd in Parijs, is van jongsaf gebiologeerd door transformaties in de ons omringende materie. In zijn installaties en schilderijen articuleert hij deze processen door het gebruik van natuurlijke materialen, pigmenten, processen van rotting en roestvorming. Het geeft zijn werk een poëtisch en evocatief karakter: transparant tot op het geheim van dood en (nieuw) leven. Voor de Nassaukerk maakte hij de sitespecifieke installatie ‘Epiphany’ rond de kroonluchter. Onthuld met Pasen nodigt deze uit de wereld en onszelf in nieuw licht te bezien.

Op vergelijkbare wijze werkt Karin Sax met klank. Zij legt zich toe op improvisaties op fluit en saxofoon. In de kunstvesper gaan de beeldende kunst en de muziek een dialoog aan met elkaar, met poëzie en bijbel, en niet in de laatste plaats met de aanwezigen.

De expositie is van 20 april tot 30 juni aanwezig in de kerkzaal.
De kunstvesper vindt plaats op zondag 30 juni om 16.00 uur.

Waar: Nassaukerk, De Wittenkade 111 (tram 5 halte De Wittenkade)
Wanneer: zondag 30 juni, 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Kosten: vrijwillige bijdrage (indicatie: € 5,- of meer)
Info: Klaas Holwerda,

Volgende kunstvespers
zondag 6 oktober, 16.00 uur
zondag 15 december, 16.00 uur

Volgende cantatediensten
zondag 3 maart, 10.30 uur: cantates van Dietrich Buxtehude
De muziek wordt uitgevoerd door het Flevo Barok Consort

Klik hier voor informatie over eerdere kunstvespers.

Kunstvespers en cantatediensten brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Giften om dit werk te ondersteunen zijn daarom zeer welkom op rekeningnummer NL59 INGB 0005 0061 95 t.n.v. PGA Nassaukerk, o.v.v. kunstvespers.

Tip: bekijk en like ook onze Facebookpagina Kerk en Kunst.