Theater: Echte mensen (16 januari 2014) Theater: Echte mensen (16 januari 2014)
Taizé in Amsterdam luidt het nieuwe jaar feestelijk in met een scala aan nieuwe activiteiten. Taizé in Amsterdam zal in het nieuwe jaar namelijk uitbreiden en naast de maandelijkse Taizévieringen en de jaarlijkse Taizéreis ook etentjes, creatieve en maatschappelijke activiteiten in buurt en stad gaan organiseren. Binnenkort zullen we nieuwe werkgroepen in het leven roepen, die de organisatie van deze nieuwe activiteiten op zich zullen nemen. Het winnen van de Kerk en Wereld Jongerenprijs geeft ons daarbij mooi een duwtje in de goede richting!

Op donderdag 16 januari is er om 18:00 uur een feestelijke maaltijd, waarna om 20:00 uur het theaterstuk Echte mensen - het verhaal van mensen in Israël en Palestina zal worden uitgevoerd door jongeren die voor de organisatie Togetthere onder de naam Holyswitch naar Israël en de Palestijnse gebieden zijn geweest en anderen graag laten delen in hun ervaringen. Na afloop zullen de jongeren de deelnemers ook stimuleren om hun eigen creativiteit de vrije loop te laten.

Israël en de Palestijnse gebieden, wat is daar allemaal aan de hand? Met deze vraag ging een groep van 11 jongeren voor de organisatie Togetthere in mei dit jaar op reis onder de naam Holyswitch. Tijdens deze indrukwekkende reis hebben wij veel mensen ontmoet, zowel in Israël als in de Palestijnse gebieden. Zij hebben ons hun verhalen verteld. Deze verhalen willen wij doorvertellen, zodat meer mensen zich bewust worden van wat er in dit gebied speelt en nadenken over hoe wij ons daartoe kunnen verhouden.
Wij vertellen de verhalen en dagen jullie vervolgens uit om hiermee aan de slag te gaan. Wil je meer weten? Kom dan langs, je bent van harte welkom! Het belooft een boeiende avond te worden.

Waar     : Nassaukerk, De Wittenstraat 114
Wanneer: donderdag 16 januari, 20.00 uur